Борисов посети Банско, доволен е, че курортът работи

Снимка: Фейсбук

Ти си действащ кмет много добър, похвали Борисов кмета

Премиерът Борисов посети Банско.

Той бе посрещнат от ръководството на Общината, начело с кмета Иван Кадев, на ул. „Глазне“ покрай едноименната река.

Борисов направи одит на изградения по проект нов мост и улици.

Ти си действащ кмет - много добър, похвали Борисов кмета.

Дори в пандемията не сме спрели туристите, каза Борисов.

Кадев подчерта, че днес в Банско пристигат 2000 антигенни тестове.

Борисов бе придружен и от здравния министър.

Разликата е, че през февруари Банско беше затворено, а сега през януари – отворено. Хората могат да се разхождат, да ползват ливтовете, каза Борисов.

Той провери и напредването на изграждането на околовръсния път – един от най-мащабните проекти на Общината.

Сега карай до пролет, докато мине пандемията, и ще дойда пак, обеща Борисов и пожела – „Правете тестове, работете!“.

По повод посещението на Борисов, от Общината съобщиха:

Министър –председателят Бойко Борисов инспектира реконструираната  улица „Глазне” и новопостроената част на ул.”Найден Геров”, с която се оформя южната дъга на околовръстния път на града.

Делово и оперативно, кметът на община Банско запозна премиера с част от направеното  в областта на капиталовите разходи през миналата година и с инвестиционната програма за  инфраструктурата на Банско и Добринище през 2021 г. С отпуснатите с министерско постановление  през м. декември близо 7 млн. лв., със средства от държавния бюджет, по различни програми и с общински средства, в община Банско предстои да бъдат изградени нови участъци от улици, зелени зони и да бъде подобрена инфраструктурата, каза кметът на Банско. Той отправи благодарност и към министър Ангелов за отпуснатите 2000 бр. антигенни тестове , с които днес в Банско реално може да заработи новата лаборатория за тестване за ковид. Кметът Кадев отново насочи вниманието на премиера към проблемите,  с които се сблъсква местният бизнес заради ограниченията.

Бойко Борисов констатира с изключително задоволство резултатите от работата, постигнати в условията на извънредно положение и обеща държавна подкрепа за продължаване на инвестициите в община Банско, което да осигури подобряване на инфраструктурата. Премиерът подчерта, че предприетите от правителството мерки  за контрол и управление на пандемията работят, и посочи като пример Банско, който е един от малкото отворени зимни курорти в Европа. Той изрази увереност, че добрите резултати от ваксинацията скоро ще бъдат видими и все повече хора ще могат да идват да почиват тук и да се радват на природата. 

Посещението на премиера Борисов в Банско е второто за по-малко от година.

 

Снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK