За здравето и жегите: Какво съветват специалистите?

Снимка: Infomreja.bg, архив

Опасни горещини следват ежедневието ни през летните месеци.

"Амплитудите представляват голям стрес за организма и трябва да сме по-внимателни относно храненето ни, защото тялото ни генерира топлина при храносмилането. По-тежките и по-трудносмилаеми храни натоварват организма ни".

Това каза в ефира на "Събуди се" диетологът Ипократис Пападимитракус за начина, по който  високите температури се отразяват върху нас и по какъв начин бихме могли да се предпазим от тях.

Според него през лятото трябва да приемаме плодовете и зеленчуците, които са богати на вода. "Едно от важните неща е да поддържаме водния баланс на тялото", каза още той. И допълни, че един човек е необходимо да консумира поне 2 литра и 400 мл вода на ден.

Кардиологът доктор Зоран Станков обясни, че хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да се грижат внимателно за здравето си през лятото. "Всички ние трябва да внимаваме с това какви течности и колко течности вкарваме в организма си", заяви той.

По думите на диетолога хората не консумират водата равномерно през деня. "Тялото ни няма възможност да усвои големи количества вода за кратко време. Напитките, които съдържат кофеин и алкохол, увеличават нуждата за вода", обясни Пападимитракус.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK