Борисов подаде оставка

снимка: БГНЕС

На обяд ще депозирам оставка на правителството, заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

Властта ни е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

Вчера направихме максимума да отговорим на исканията на протестиращите. От днес нататък за протестиращите няма какво повече да направим, за да им помогнем, каза той. Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда – това не ни е цел, нито изгода, ако трябва да се пазим от народа, каза той.

След като така са поставени въпросите държавата има нужда от нов кредит на доверие и хората да определят как да се управляват от сега нататък. През тези 4 години направихме максимума, каза още Борисов.

Считам, че е след като по този начин направиха колегите от БСП и ДПС - направихте един опасен прецедент и това ще ви се върне, бъдете сигурни. По същия начин ние имаме достойнство, чест, не искам да има железа като отивам някъде. Властта ми е дал народът и му я връщам. Това, което демокрацията е признала в цял свят е избори. Ние няма да участваме - с ДПС и БСП няма да гласувам "за". Вие ако искате гласувайте. Това няма да ме учуди, дори и вашето предложение не ме учуди. За последното - да отидете и да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест към тях да си гледат обществения ред и борбата с престъпността. Краси Велчев да уведоми президента, заяви Борисов.

Той допълни, че ГЕРБ служебно правителство няма да излъчат. "Да си направят правителство три месеца до изборите. Винаги сам съм се явявал на избори. Когото искате назначавайте, това си е ваша работа. Така че на изборите са се явявали ГЕРБ винаги, когато ЦИК, РИК и закона са го писали БСП, ДПС. Няма да участвам в управление, в което полицията ще бие хора или няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести", добави още Борисов.

Оставката на правителството идва след най-масовите протести в България след промените от 1989 година.

 

КОМЕНТАРИ

усойницата13:54 - 20.02.2013
отиде си най големия боклук на всички времена, господ чу народните проклятия, сбогом майна.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK