Борисов под карантина заради положителен тест на Нанков (ОБНОВЕНА)

Снимка: Infomreja.bg

Нанков е с положителен резултат за коронавирус

Зам.-министърът по регионалното развитие Николай Нанков е с положителен резултат за коронавирус.

В профила си във „Фейсбук“ Нанков написа: „Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид-19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам.

Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно - от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден.“

Премиерът също е тестван. Борисов написа в социалната мрежа:

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни.

От Столичната регионална здравна инспекция обявиха, че е наложена карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков в домашни условия. Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министър Нанков. Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания.

Сред контактните лица са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK