Борисов от тунел „Железница“: Само като гледаш нататък, може да се уплашиш

Снимка: Infomreja.bg

Аврамова: Няма нарушение при изпълнение на дейностите

„Как сте момчета, уплашихте ли се?“, с тези думи се обърна премиерът Борисов към работниците по време на инспекцията на новостроящия се тунел „Железница“, където тази сутрин стана инцидент с пострадали работници.

Има две по сериозни травми, без опасност за живота. Генерал Мутафчийски предлага двама от пострадалите да бъдат транспортирани в ортопедията и вътрешното отделение на ВМА. Господ ги спаси!, каза Борисов след инспекцията на тунела.

По думите на премиера се е срутила една част от скалата от 2 км от готовия тунел. Смята се, че точно там от дъждовете се е пропуснало вода през скалата и я е направила ронлива и около 5-6 кубика маса са паднали.

Другите работници са се притекли на помощ и са спасили колегите си. Работата в другия тунел продължава.

Всеки път предупреждавам да се пазят. Българите не знаят колко грандиозен, огромен и сложен строеж е. Като лястовички са по скатовете 20-30 тонни машини. Всяко внимание може да доведе пропадане, каза Брисов. Затова, ако е било лесно, за олимпиадата за Гърция, трябваше да е готово.

Той определи инциднета като случайност вследствие на дъждовете. Казват, че са имали каски, сподели премиера след срещата с пострадалите работници.

Състоянието при Рилския манастир също е тежко. На тези обекти се крие риск. От уважение към работниците, които работят на десетки метри под, над и в земята и планината, български момчета – казвам им „Пазете се“, уточни премиерът.

Министър Аврамова заяви: Не са констатирани нарушения в изпълнение на дейностите. Риск винаги има! Много бързо са реагирали работниците и техните колеги са живи. Към момента е спряна работата и се очаква в близкия час проектантът и РДНСК да направят преписания за срутилия се участък. Комисия, която ще бъде назначена, ще направи обследване. В останалата част ще продължи работата.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, мястото на инцидента беше посетено от министър Петя Аврамова, шефът на АПИ, главен комисар Николай Николов, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, директорът на РЗИ – Благоевград, Калоян Калоянов, служители на Инспекцията по труда. На място бе и кметът на Благоевград Румен Томов.

Един от пострадалите работници е транспортиран във ВМА,останалите двама са настанени в благоевградски болници, без опасност за живота. Сред тях е и 31-годишният Спас Димов от дупнишкото село Бистрица.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK