Борисов от АМ "Струма": Спасихме ви от мигрантската криза, задачата ми е да ви опазя живи!

Снимка: МС

За Великден хората не могат да напуснат областните градове, освен ако не отиват на работа

Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по строителството на АМ "Струма", както и изграждането на тунел "Железница“, който ще бъде с дължина от 2 км.

"Това е най-дългият тунел, по-дълги са строени за ЖП. Около 600 м са прокопани, 250 м от южната и около 300 м от северната страна, каза зам.-министър Нанков, който напътстваше министър-председателя по време на обиколката му из строителния обект.

"Това са стотици семейства, които се хранят", каза премиерът, движейки се по новия асфалт на магистралата. Той отбеляза със задоволство, че всички работници са с маски и ръкавици, а Нанков добави - и с работно обезопасително облекло.

„Гледай, к‘ва техника“, възхити се Борисов, и допълни – „Поляна, а след това магистрала“.

Борисов даде висока оценка: "Много голям напредък за месец-два. Преди два месеца бяхме от другата страна, а сега сме тук", бяха първите му думи пред събралите се на място журналисти.

"Много съм доволен от напредъка, стотици хора работят и имат заплати. Миналата седмица платихме над 20 млн., за да имат хората заплати, виждате, хората работят – трудят се като пчелички, а българите да минават по-леко в карантината. Тези разстояния се минават за 2 минути. Да похвалим работниците и организацията, виждате, всички са с маски и каски. Ще стане добре".

Едно е да видиш, друго е да ти кажат, а трето и четвърто - да е направено. Ако е било лесно, да са го направили другите. Тази магистрала трябваше да бъде готова още за олимпиадата в Гърция.

Предвиждат ли се по-сериозни мерки за празниците?

Просто трябва да се спазва заповедта на министъра и Щаба, в който са най-добрите доказани експерти, защото нищо по-добро друга държава не е направила от България. Всички мои колеги, които се правиха на бабаити, които обясняваха, че е леко грипче, сега хилядите трупове ги слагат по найлоновите чували и няма къде да ги погребат. Убеден съм, че до месеци ще се намери ваксина и ще се намерят лекарства, и български институти работят за това.

Спасихме ви от мигрантската криза, искам да запазим българите живи и здрави!

Има хора, които си позволяват да бърборят други неща, понеже не носят отговорност. Аз ще направя така, че всички предприятия, които не могат да работят, да ги компенсираме по някакъв начин. Задачата ми е да ви опазя живи. Светът е болен в момента от този вирус. Тези държави, които ни се даваха за пример - Сингапур, имат болни колкото България за целия период.

"За Великден хората не могат да напуснат областните градове, освен ако не отиват на работа. Трябва да се действа гъвкаво с пазарите. Веднъж отпуснах пазарите и видяхте какво се случи. Аз съм си сложил лук и за три дни не се спарва. Всеки взел една връзка и казва: Ще ми изсъхне лукът. За една нощ няма. В понеделник отваряме да се пазарува пак. Мисля, че с производителите ще намерим разумен начин за работа – и за малини, и за мляко. Правим всичко – така че и да не нарушим европейските правила, защото общият пазар много внимателно трябва да се пипа", коментира още Борисов.

Той отхвърли журналистически въпрос за президента с думите: "Не искам да говоря за този човек".

По повод избягалия пациент с коронавирус в Старозагорско, премиерът заяви, че полицаите вършат прекрасна работа, а в болниците е създадена цялостна охранителна организация.

След обекта на магистрала "Струма", Борисов обяви, че ще се отправи към Банско, за да се срещне с дървопрозиводителите, както и да се запознае с организацията по масовото тестване на жителите на града.

 

КОМЕНТАРИ

Пази боже19:35 - 15.04.2020
Oт тебе няма кой да ни спаси, като сме еднакво проси. Умните не са на почит.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK