Илчовски към групата на ГЕРБ: Вие сте рекетьори

Снимка: Нова ТВ

Собственикът на „Градус“ определи думите му като „95% лъжи“

Крясъци и размяна на обвинения и заплахи на висок глас белязаха второто изслушване на земеделеца Светослав Илчовски в парламентарната комисия по ревизия. Той повтори казаното и по-рано за преплитане на едър бизнес и политика през конкретни фирми и конкретни функционери на ГЕРБ.

Илчовски направи това буквално обкръжен от депутатите от партията, чиято парламентарна група окупирала залата, в която се провеждаше заседанието на комисията. До него седеше собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов. Илчовски го посочи като лицето, което свързва властта в агробизнеса с тази в държавата.

Той отново заяви, че два пъти е бил предупреждаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която по думите му го предупредила да спре да купува земя.

На свой ред Ангелов заяви: „Особено съм изненадан от безскрупулните лъжи. 95% от нещата, които каза, бяха лъжи“. „Бойко Борисов на мен ми е помагал, защото аз правя голям експорт (…) молил съм го, когато съм имал някакви ветеринарни проблеми по границите (…) Бойко Борисов ми съдейства, като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашите сертификати отговарят на европейския ветеринарен стандарт“, посочи Иван Ангелов.

Земеделецът на няколко пъти се обръщаше към него  с „чичо Иване“. „Г-н Ангелов, толкова Ви мразят хората, че всеки ден ми помагат такива, дето не съм ги виждал, от ГЕРБ, постоянно ми пращат информация какво правите!“, заяви Илчовски.

Освен това той обяви, че има и снимки с Ангелов от Монако, за където твърди, че е бил уговарян за фиктивно увеличаване на оборота на фирма, която предстои да излезе на борсата. По думите му става дума за 60-70 млн. лв. за няколко месеца: „Лошото е, че забърках и мои познати, казах им, че все пак премиерът ме е помолил, направихме на тая фирма оборот, все пак да имаме коз да ни ядат по-бавно“.

„Брутална лъжа, безогледна лъжа, никога не съм използвал името на премиера пред този господин“, репликира го Ангелов. Отношенията му с Борисов били „чисто мъжки, без да има нещо сексуално“.

По думите му двамата били на екскурзия.

Пред комисията обясни и че е продавал по 30-40 000 тона зърнени култури при 15-20 лв. загуба на всеки тон в продължение на години.

На това босът на „Градус“ излезе с данни, че е купувал царевица на 280 лв. на тон от Илчовски, докато от друг доставчик цената е била по-ниска. Коментарът на земеделеца беше, че това е свързано с Ангелов дружество./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK