Борисов: Осигурили сме втората доза от ваксината за всички имунизирани

Снимка: nova.bg

Той посети училище и храм в Раковски, изграден със средства на дарители

„Успяваме да управляваме кризи, затова и с най-меките мерки срещу COVID-19 сме на 27-о място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона „Раковски”, където 24 компании са се възползвали от помощта на държавата в размер на 7 милиона лева по линия на мярката за запазване на заетостта в пандемията 60/40.

Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона“, посочи Борисов.

На територията на зоната в Раковски работят около 5000 души и са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производство. Тя разполага с добри комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София и Бургас. Амбицията на ръководството на зоната е тя да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Борисов посети храм в Раковски, изграден със средства на дарители. Заедно с него бяха и министър Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов. Той коментира, че датата на парламентарните избори не е избрана правилно, защото съвпада с католическия Великден.

В училището в Раковски, министър-председателят коментира, че се отделят много средства заради пандемията.

"Много ни харчи пандемията. Сега две министерства ще отпуснат 1,2 милиона лева. Много хора почнаха и да говорят, че сме се забавили с доставките. Други държави се изкушиха да ваксинират много хора и сега се оказва, че може да нямат ваксини за втората доза. Ние сме осигурили всеки да си получи втората доза, нека ни се смеят", заяви Борисов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов пък подчерта, че на всички заведения и техните гости, които са нарушили заповедта, са наложени санкции.  Той потвърди пред учители, че утре с образователния министър ще проведат среща, за да решат кои ученици да се върнат в клас. Планира се това да се случи за учениците от 5,7 и 8 клас.

/nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK