Борисов: Няма да затваряме, 40% не вярват, че има коронавирус

Източник: Министерски съвет

Всеки може сам да се прибере вкъщи, да се заключи и да стои там, каза още премиерът

Ние няма да затворим сега, колкото и да е тегаво усилваме болниците и юли и август да го преминем това като заболяване. В това увери премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг.

Затова контролираме внимателно, чекираме и гледаме болниците с щаба. Хората искат да си почиват, посочи Борисов, който истински се радва, че българите така са организирани на ГКПП за Гърция.

40% не вярват, че има коронавирус, като Борисов слуша повече генерал Венцислав Мутафчийски, но слуша и доц. Мангъров. Щабът, ако ги питам, ще ми предложат да затворя абсолютно всичко. Всеки може сам да се прибере вкъщи, да се заключи и да стои там - не е забранено. Защо искате със заповед да го забраним, не се вкупчвайте, пазете се, настоя Борисов.

Пожелавам ви лек ден, идете на сянка, изкъпете се, каза премиерът.

По отношение на недовършената подпорна стена "Алепу", Борисов смята, че става прекрасно място за къщичка за птици. Ние сме убедени, че е много атрактивна подпорна стена и е място за обитание на птици. Защо такъв автогол си вкараха, запита Борисов и посочи, че има разследване, което тече. При нас, като намерят виновни, стоят в ареста и ние приемаме това за нормално и завиждаме на другите, отбеляза той.

По-рано днес Борисов присъства на откриването на реконструираната и разширена пречиствателна станция в Китен. Той отговори и на критики на президента Румен Радев. /news.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK