Борисов няма да лети с правителствения самолет

Снимка: БГНЕС

При връщане от Солун навигационната система на самолета е отказала над София

Технически проблем с правителствения „Фалкон”. На борда е бил премиерът Бойко Борисов. При връщане от Солун навигационната система на самолета е отказала над София.  Наложило се е пилотите да кацнат ръчно. Няма пострадали, машината няма да лети докато не бъде извършена пълна проверка и отстраняване на повредите.

„Правителственият "Фалкон" ще бъде спрян, докато не се установи причината за аварията. Спазваме стриктно всички изисквания при въвеждането на режим на работата на самолета, но старата апаратура си показва своите дефекти. Една кола на 20 години не може да я сравняваме с нова кола. Може би е време да се помисли за закупуването на някакъв нов самолет”, заяви директорът на “Авиоотряд 28” Тодор Коджейков.

"На борда е имало 9 души. Пилотите са направили втори кръг над летището и са кацнали визуално, благодарение на това, че са познавали района и самото летище", обясни още той.

"Аз не мога да определя с какъв тип самолети трябва да се лети. Колегите са скромни, да им благодарим, че успешно са приземили самолета", добави Коджейков./ Новините на NOVA

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK