Борисов: Ние не сме богопомазани като Радев

Снимка: Бойко Борисов, Фейсбук

Премиерът обвини Каракачанов, че допуснал президента "да се разхожда"

Пазете се много, защото това си гадно. Спазвайте карантината, защото ви следят, а ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби само на него да му дават един ден карантина, сякаш е извънземен. То затова се разделихме и с шефа на РЗИ, защото не можеш да делиш хората на…

С тези думи премиерът Борисов се появи онлайн за първи път след като стана ясно, че е заразен с коронавирус и чувства неразположение.

На третия ден от карантината си Борисов проведе онлайн заседание на МС, така както бе обявено от самият него – че ще изпълнява задълженията си на премиер въпреки болестта.

Очаквам след като ВВС пламна, са‘ и сухопътните войнски да бъдат приземени. Но това е разликата между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш, а иначе закона можеш да си ги показваш, когато поискаш. Затова в Брюксел говорят за корупция във високите етажи на властта, за тези, които се имат за недосегаеми, тези, които могат да правят всичко, каза премиерът.

За всеки нарушил карантината в България, му се прави досъдебно производство, така ли е Терзийски, запита вътрешният министър, който пък от своя страна заяви, че са образувани над 3100 досъдебни производства за неспазване на карантина от началото на пандемията.

Държавния глава се разхожда с позволение на военния министър по всички военни гарнизони с нарушение на всички правила. Ахладова, това трябва да се включи в доклада, нареди Борисов.

Министър Каракачанов се обърна към Борисов с отговор, че не може да забрани на президента да посещава гарнизоните.

Тогава, Краси, обърна се премиерът към Каракачанов, Мутафчийски да не ми иска военни болници, защото цялото ВВС е във ВМА.

Как да го изгониш, няма как, каза Каракачанов по отношение на президента.

Борисов заяви, че „гоненето“ е работа на РЗИ, а президентът говори за върховенство на закона, което Каракачанов и Борисов демонстрират със спазването на мерките и карантините им.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK