Борисов: Нека ние работим, а другите държави да си палят градовете

снимка: ГЕРБ

Да се стягаме, да работим, да усвояваме парите, които дава Брюксел, и които са заложени в бюджета, да си правим туризма и да си правим инвестициите, но най-вече да слагаме парите на точните места”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си във Варна. Той добави, че не очаква спад в инвестициите. Правителството дори смята, че с най-ниските си данъци, и след като влезе в сила Пактът за финансова стабилност, България ще привлече повече чужди инвестиции. Страната е остров на стабилност в региона, смята Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ.

Той посочи, че преди две години правителството е имало приоритет да влезе в Еврозоната, но в момента държавите там са доста по-зле и представляват риск за България.

„И за това ние казахме, че ще дойдем в Еврозоната, когато си въведете дефицитите във вида, в който са подписани споразуменията – 3%”, посочи премиерът. Той добави, че в периода 1995 - 1996 г. българите са стачкували, правили са барикади и са горели гуми по кръстовищата. Тогава другите държави са работили. „Сега нека ние работим, а другите държави да си палят градовете и да си създават проблеми”, категоричен бе Борисов и подчерта, че редът на България е минал, а сега е време да се правят пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и инфраструктура, земеделие, културен туризъм – това, което прави в момента държавата.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK