Борисов не се яви на делото с Манолова за клевета, отложиха го

Снимка: Изправи се.БГ

Очаквам Борисов да избяга и от заседанието на 9 март, заяви Манолова

Премиерът Борисов не се яви на заседанието по делото, което Манолова заведе срещу него за клевета. Следващото заседание е насрочено за 9 март 2021 г. от 9:00 ч.

Това съобщи председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук.

Най-вероятно забавянето на делото се дължи на нежеланието на Бойко Борисов да бъде осъден преди предстоящите парламентарни избори. Трябва да има справедливост. Не може премиерът, в ефира на национална телевизия, да лъже и да говори клевети срещу основния си опонент на изборите, заяви Манолова и припомни, че става дума за местните избори в София, когато тя беше основен опонент на кандидата на партията на Борисов – Йорданка Фандъкова.

Адвокатът на Манолова Минчо Спасов заяви, че се очакваше днес съдът да се произнесе по искането ни Борисов да се яви в залата и да стане ясно дали той, или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления. От деловодството заявиха, че отлагането, вероятно, е заради неявяване на вещото лице, в случая – премиерът Борисов.

Той допълни, че има противоречия между твърденията на Борисов и показанията на организационния секретар на ГЕРБ и главната редакторка на ПИК, които са свидетели в защита на Борисов.

Ден преди втория тур Борисов наговори куп лъжи, включително, че съм се срещала с роми във Волуяк и че Галеви са помагали в кампанията ми. Преди парламентарните избори Борисов трябва да получи осъдително решение, за да е ясно, че по време на следващите избори не може да си позволява подобни безобразия, каза още Манолова.

Няма ден, в който „Изправи се.БГ“ и другите демократични субекти, които ще участват в изборите, да не са плюти от Борисов и неговата клика. Ясни са връзките му с кафявите медии. Главната редакторка на ПИК е основен свидетел по делото в защита на премиера. Очаквам Борисов да избяга и от делото на 9 март, подчерта председателят на „Изправи се.БГ“.

Тя добави, че сред основните приоритети на Гражданската платформа е истинска съдебна реформа, с която законите да важат и за властта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK