Борисов: Не считаме, че трябва да изгонваме дипломати от Русия

Снимка: БГНЕС

Чакаме повече доказателства и към този момент не считаме,че трябва да изгонваме дипломати или технически лица от Руската федерация.

Това каза премиерът Бойко Борисов след заседание на Съвета по сигурността към МС, предаде репортер на БГНЕС.

Подкрепихме решението на Съвета да се ограничим в пълната подкрепа на Великобритания. Бойко Коцев ни запозна с това, което се говори в Москва, чакаме повече доказателства. Към този момент не считаме, че трябва да гоним руски дипломати, заяви Борисов.

Декларирали сме подкрепата си към Великобритания, господин Коцев ще е тук за една седмица. Това е към момента, каза Борисов. Ние трябва да запазим канала на комуникация с Турция, да направим същото и с Русия, подчерта премиерът. Извикването на консултации в дипломацията е практика, която показва, че обръщаме сериозно внимание, обясни той.

Когато имаше Студена война, нещата бяха далеч по-спокойни. От месеци наред аз предупреждавам, че тази ескалация ще продължи. Виждате и в съседно Косово, продължава да се говори за действия, които напомнят тези от преди 20 години. Действията на Турция в Африн, конфликтът им с Гърция и Кипър – не виждам как ще го решат. Това са все неща в нашия регион, каза премиерът.

Борисов обясни още, че е свикал Съвета по сигурността, за да не излезе, че е взимал еднолично решения. С моето гласуване в Съвета на ЕС 28-те държави дадохме глас за извикване на консултации за нашия посланик на ЕС в Москва, досега съм провел няколко разговора с него. Показахме своята пълна солидарност към Великобритания, каза още Борисов. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK