Борисов: В Благоевград заедно чествахме Илинденското въстание, какво повече искате

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ вече са отговорили много добре на БСП по повод обвиненията на Корнелия Нинова по повод на изявлението на македонския премиер Зоран Заев за Илинденското въстание /1903/.

„Историците могат да обяснят как е възникнало, къде се е провело. Отговорихме добре в лицето на вицепремиера Захариева. Ако започнем да коментираме това днес, знам, че това ще се превърне във ваша тема, а аз искам акцентът да бъде на събитието, на което присъстваме“, заяви Борисов, който е на полигона в „Ново село“, където се провежда съвместно учение на страните от НАТО.

„Това е огромно учение, което е много успешно с участието за пръв път на толкова много държави под българско командване. Прекрасни офицери, които са на световно ниво. Това е, което искам да се чуе“, добави премиерът. Борисов припомни, че Зоран Заев е бил миналия четвъртък в България.

„В Благоевград заедно чествахме празника Илинденско-преображенско въстание, поднесохме венци, какво повече искате? “, каза той и добави, че това паметно събитие е чествано така, както сме се разбрали в Договора за приятелство и добросъседство, който беше подписан точно преди около година на 1 август 2017 г. Според Борисов всеки трябва да си мери приказките и трябва да бъде по-обран. Когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомним тези думи и ще вземе своето решение, каза Борисов.

Независимо дали е казано преднамерено или не, отговорността е на този, който го е изрекъл, зави той и допълни, че когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение, добави премиерът. /БГНЕС

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK