Борисов: Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство

Снимки: МС

Бойко Борисов е на инспекция на трасето преди пътен възел Макреш

Процесът по изграждането на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се на огромен фронт, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на трасето преди пътен възел Макреш.

Направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда.

Цялостното модернизиране на направлението от „Дунав мост II“ ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

„Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство. Навсякъде са тунели, мостове, дерета, затова на всяко населено място трябва да се направи съоръжение“, посочи премиерът Борисов. Той добави, че въпреки трудния терен, на който се строи, българите вече се движат по автомагистралите „Тракия“, „Люлин“, „Марица“, работи се за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че наред с усилената работа по инфраструктурните обекти в условията на коронавируса, правителството активно подпомага и бизнеса у нас. „Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

По време на инспекцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота.

Премиерът Борисов провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана, който с дължина 65, 793 км.

Само преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK