Борисов: Коридор № 8 ще развие Балканите

Снимка: МС

Убеден съм, че до два-три месеца ще успеем да свалим роуминга и хората да могат да комуникират спокойно от двете страни на границата. Това каза българският министър-председател Бойко Борисов по време на пресконференция след първото заседание между правителствата на България и Македония, цитиран от Стандарт.

По думите му близо две години темата Западни Балкани не само се държи на внимание на всички в Европа, но реално да се предвижва. „Убеден съм, че Коридор №8 е като една пълноводна река, около която да се развие икономика, бизнес, туризъм. Това е коридорът, който от Албания, през Скопие, до България дава възможност да се свърже Азия с Балканите през Дунав и Дунавската стратегия, както и съответно с топлото пристанище на София', каза Борисов.

Той подчерта, че политиката е да се присъединяват в сферата на инфраструктурата, комуникацията, енергетиката, защото това са услуги и инвестиции, които ще доведат до по-високи доходи.

"Хората искат да имат работа, доходи, да пътуват и да правят бизнес, а ние сме длъжни това да им го осигурим. Политиката ни е всяка една столица да бъде свързана с друга на Балканите. Това не е рисково за ЕС, като страховете на Европа са за многото проблеми, които имаме. Всяко ново присъединяване води до допълнителни проблеми. Това, което ние предлагаме е една много видима стъпка за хората на Балканите и Европа", каза Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK