Борисов: Като им се скарах, имаме 14 000 ваксинирани, нали нямаше желаещи?

Снимка: БГНЕС

Ангелов съм го оставил на опашките, каза премиерът

Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалирали банки", каза още премиерът.

"Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България", каза Борисов. Той коментира новината, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Борисов се обърна и към финансовия министър Кирил Ананиев: "Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри".

"Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си оценка за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка", каза Борисов. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK