Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента

Снимка: МС

Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Габрово.

„Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към необходимите съгласувателни действия“, добави премиерът.

Борисов изтъкна, че системата има нужда от професионализъм и спокойствие и изрази убеденост, че президентът ще погледне държавнически на тази задача.

„Човекът или хората, които ще предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, ако например бъде отказано съгласуване“, подчерта министър-председателят.

Министър-председателят отново припомни, че в сряда на оперативното заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция относно Унгария, ако тази тема се появи на дневен ред в Европейския съвет.

„По никакъв начин по време на Европейския съвет в сряда и четвъртък не е имало точка, тема или разискване за Унгария“, подчерта премиерът Борисов. Той допълни, че тази тема се е разглеждала до момента само от Европейския парламент, където ясно сe е видяло отношението на представителите на българските партии.

По време на посещението си в Габрово премиерът Борисов направи инспекция на обходния път на града, който цели да се улеснят транспортните потоци по направлението север-юг, осигурявайки най-краткия път между Северна и Южна България. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK