Премиерът обеща да помогне на Хаджидимово след дъжда

Снимка: МС

Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт

Правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово, който беше разрушен от придошлите води на река Места, обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът Борисов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков пристигнаха на място, където лично увериха гражданите, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен, след като водата се оттече. Борисов и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

„Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена“, добави министър-председателят. Премиерът Борисов пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града.

По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в Хаджидимово. Премиерът Бойко Борисов се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK