Борисов: Предлагаме 1 лев субсидия на партиите

Снимка: БГНЕС

Вкарваме закон за 1 лев субсидия на партиите, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рано тази сутрин Борисов дойде изненадващо в парламента, където участва в заседание на парламентарната група на ГЕРБ, а в последствие и на председателски съвет.

В днешната програмата на парламента са заложени промени на първо четене в Закона за политическите партии, с които се предлага затягане на правилата за получаване на партийна субсидия. Към настоящия момент държавният бюджет предвижда субсидия от 11 лв. на получен действителен глас.

„Взехме решение на Министерски съвет, издадохме постановление, входирахме го в парламента, а сутринта се събрах с парламентарната група, за да го защитя“, подчерта Бойко Борисов.

„Да видим тогава как ще се оправят партиите през следващите години – как ще плащат на изборите, как ще плащат на политолози и социолози и всичко останало“, коментира предложението Борисов. „Аз бих на изборите като кмет без един лев, без партия, без нищо“, допълни още той.

Предложението вече е депозирано в деловодството на парламента, а Борисов изрази надежда всички парламентарни групи да го подкрепят. „С парите, които ще се спестят от това, ще строим детски градини и ясли“, подчерта премиерът.

Той обяви, че е коментирал с финансовия министър възможността да няма ДДС върху книгите, защото по думите му образованието е приоритет на кабинета, но всичко все още е на етап обсъждане.

Борисов разкритикува опозиционните БСП и ДПС, които предлагат диференцирано ДДС за някои продукти, че за много години управление не са направили това. „Защо сега казаха има пари в държавата, а преди, при тях, нямаше? Това са логични въпроси. Защо не го направиха, когато бяха на власт? Орешарски защо не махна данъци или Станишев?“, продължи да пита Борисов.

Той коментира и напрежението в „Обединени патриоти“, които са коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението. Борисов обаче не се притеснява от него и заяви, че при срещата си тази сутрин всички са били в добро настроение. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK