Борисов инспектира газовата връзка с Гърция, остана доволен от напредъка

Снимки: МС

"Успяхме с много усилия да върнем България на газовата карта в Европа"

Въпреки пандемията и трудностите строителството на газовата връзка с Гърция върви доста бързо и в срок. Дори и в събота се работи на пълни обороти, заяви премиерът Бойко Борисов, който днес инспектира работата по обекта.

До момента са произведени 77 км тръби, от които доставени са 37 км. Разчистената полоса е 35 км и тече процесът по заваряване на тръбите по трасето.

До края на месеца се очаква да пристигне в България машина за автоматично заваряне, която ще може да извършва по 50 заварки на ден и това значително ще ускори процеса по заваряване на тръбите.

"Удовлетворен съм от видяното и от напредъка! Успяхме с много усилия да върнем България на газовата карта в Европа. С доста работа, почтеност и откритост започнахме строителството и на интерконектора с Гърция, и на „Балкански поток“, коментира Борисов и допълни:

Нашето правителство положи усилия, без които нито един от тези два проекта нямаше да се реализира, а сега те се приоритетни за Европа! Успяхме да елиминираме комисионерите по веригата и те сега са много ядосани. Но българският потребител е доволен - с 42% по-ниска е цената на газа. Това ще остане в историята!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK