Цветанов на Зимния университет в Сандански: БСП се ръководи от егоцентричен лидер

Снимки: ГЕРБ

Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. С това си действие Нинова вкара БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор.

Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред повече от 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката структура, който се провежда в Сандански.

„Северна Македония днес е в НАТО и това означава по-голяма сигурност в региона и по-големи възможности за страните от региона заедно да противодействаме на заплахи от трети страни. А до това се стигна и благодарение на основния приоритет на българското председателство на ЕС, а именно европейската перспектива пред страните от Западните Балкани“, каза още Цветанов.

С отсъствието на БСП от пленарната зала по време на ратификацията БСП за пореден път се отдалечиха от целите и платформата и на европейските социалисти, подчерта още Цветанов и коментира, че разбира защо Сергей Станишев открива предизборната кампания на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България.

„Станишев избра да открие кампанията на ПЕС при експремиера Санчес, който определя Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, подкрепи Гуайдо, за разлика от БСП и президента Румен Радев, които застанаха на руската позиция срещу Гуайдо. Нинова твърди, че е застанала на позицията на ООН и точно тук се вижда нейното двуличие. Ако БСП формират позициите си на базата на позициите на ООН, защо тогава БСП членува в ПЕС и в Социнтерна? Или защо Нинова и БСП бяха против Пакта за миграцията, които беше предложен от ООН?“, попита Цветанов.

БСП е партия, която се ръководи от един егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова. Тя спуска решенията еднолично и те се изпълняват от техните депутати под страх и това ми беше споделено от много депутати и членове на БСП, с които съм разговарял, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Хората с които си говоря от БСП, както в парламента, така и в страната, не могат да повярват, че партията им се управлява по този начин и с всеки изминал ден се отдалечава от европейските ценности“, коментира още Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ допусна, че излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини. Като пример Цветан Цветанов посочи срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по нареждане на кмета й е отказан достъп до залата на Общинския съвет.

„Истината е, че не е имало официално заявено искане за ползване на залата, но това беше удобен повод за БСП да тиражират поредната фалшива новина“, подчерта Цветанов. Припомнени бяха и тиражираните информации от Нинова, че детските градини трябвало да подават декларации пред ДАНС по Закона за мерките срещу изпирането на пари, които също бяха опровергани с официално съобщение на ДАНС. Той коментира още, че сега разбира и защо БСП си направиха партийна телевизия, която да превърнат в пропагандна машина за отразяване на фалшивите им новини.

Цветан Цветанов призова младежите от ГЕРБ да бъдат активни при формирането на общественото мнение в техните региони. „Обяснявайте на вашите приятели и познати резултатите от работата на правителството. Припомняйте им как по времето на Орешарски и БСП през 2014 г. строежът на автомагистрала „Струма“ беше напълно спрян, а днес лотът от Кресна до Сандански вече е завършен и се ползва от всички български граждани“, призова Цветанов.

Той припомни още, че 2014 г. Орешарски и БСП оставиха България с една съборена банка и с дефицит над 5%, а днес той е един от най-ниските в Европа. „Днес имаме най-ниското ниво на безработица. Имаме вече няколко години стабилен и вървящ нагоре икономически растеж. За 2018-2019 г. инвестираните пари за образователна инфраструктура са 700 млн. лв. за 500 училища и детски градини. От 1 януари доходите в бюджетната сфера бяха увеличени с 10%, заплатите на учителите бяха увеличени с 20%. Благодарение на добрата борба с контрабандата и сивата икономика, ако нещата вървят със същия темп, от догодина ще успеем да повишим доходите с още 10%“, подчерта още Цветанов.

По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в Интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т .н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва Цветанов.

„Защо Нинова не казва нищо за успеха на Андрей Новаков, който благодарение на работата си в Европарламента успя да допринесе за увеличаването на европейския бюджет за България през новия програмен период с 4 млрд. лв.? Защо Нинова не каза нищо за работата на Ева Майдел, благодарение на която бяха намалени значително таксите за банковите преводи в ЕС и това ще спести милиарди на бизнеса и гражданите? Защо Нинова не коментира работата на еврокомисаря Мария Габриел, благодарение на която бяха намалени цените за разговорите и преноса на данни в роуминг на Балканите?“, попита риторично Цветанов. Ето това са истинските новини за България и Европа и е наша задача да ги разясняваме на българските граждани, подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви още, че ГЕРБ и младежите на партията ще се включат активно и в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер. „Той е голям приятел на България и съм сигурен, че ще направи много за България и за просперитета на цяла Европа. Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички“, подчерта Цветанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK