Борисов и Орбан: България е най-сигурната граница на ЕС

Снимка: novini.bg

Не за първи път Виктор Орбан е на посещение у нас. Разговаряхме по много теми.Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция с унгарския си колега Виктор Орбан, който е на посещение у нас, пише сайта Novini.bg.

По думите на унгарския премиер той е изразил пред Борисов приятелството на унгарския народ. Виждам развитието на българската икономика. Желаем и ние унгарците да участваме в това развитие на България и каним и българските инвеститори да участват в развитието на Унгария, заяви Орбан. Двамата са обсъдили и въпросите на миграцията и границите в ЕС.

Границите трябва едновремно да се охраняват  и същевременно да се включват споразумения по този въпрос, каза Орбан. Сега се отвори нова врата за взимане на решение за интеграницията на Балканите в Европа. България би трябвало да бъде член на Шенгенското протранство, но още не е, каза Орбан. България поема историческа отговорност и взима в свои ръце този въпрос, посочи още унгарският премиер. Дискусията за задължителните квоти всъщност стимолира миграцията, смята Орбан. Миграцията е опасна за сигурността и за европейската християнска култура. Ние сме изработили собствени предложения, пакет от предложения, които предавам на премиера Борисов да ги разгледа, каза Орбан.

България заслужава признание, защото охранява въшните граници. Границите могат да се опазят само с решителни ръководители. Вашият премиер не е важен само за вас, но и за Унгария, мога да говоря само с признание за европейската солидарност, коменртира още унагрският премиер. Премиерът Бойко Борисов заяви още веднъж, че България е най-сигурната граница на ЕС.

В много държави се тресе политическата класа от това как да се реши проблемът с миграцията, посочи премиерът Борисов. По думите му хот спотовете за мигранти трябва да са на границата на конфликтните страни. Аз съм оптимист по темата за Западните Балкани, заяви още премиерът Борисов.  



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK