Кметът на Дупница се срещна със здравния министър заради общинската болница

Снимки: Община Дупница

Обединяват отделения в общинската болница

Организационни проблеми, чието решаване ще подобри диагностицирането и лечението на пациенти с COVID-19 в общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница обсъди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с кмета на града инж. Методи Чимев, прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова и общинския съветник Емил Гущеров. Инициативата за срещата бе на инж. Чимев и Гущеров, а темата бе именно здравеопазването в града, и съдействие за разрешаване на някои казуси.

Като мярка за подобряване на обслужването на непотвърдени и положителни за коронавирусна инфекция пациенти, ще бъде предприето преструктуриране на отделения в лечебното заведение. За целта пневмофтизиатричното отделение и вътрешното отделение на болницата ще бъдат обединени. Това ще улесни работата на медицинския екип, обслужващ пациентите, а на болните ще бъде гарантирано оптимално качество на оказваните медицински грижи.

"Искам да благодаря на министъра, както че много бързо се отзова на нашата молба за среща, а също така, и че се ангажира да съдейства за някои от казусите, които имаме в общинската болница. Коментирахме и някои идеи свързани с нашата болница, но е още рано за конкретика. Министър Ангелов пое ангажимент да съдейства и за разговор с НЗОК във връзка с клиничните процедури, по които лечебното заведение следва да работи в контекста на COVID-19 епидемията.

Поканих министъра да посети "Св.Иван Рилски" и в най-скоро време ще ни гостува в Дупница, така че темата и идеите ще търпят развитие", коментира инж. Чимев. Прокуристът на болницата Мария Иванова увери, че към момента здравното заведение разполага с достатъчно легла за пациенти с COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK