Борисов: БСП предложи мерките срещу спекулата с цените

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът коментира ветото, което президентът наложи върху част от текстовете в Закона за извънредното положение

"Президентът услужливо пропусна да каже, че предложението срещу спекулата при цените на основни стоки в Закона за извънредното положение беше на БСП. Те дори заплашиха да излязат от залата, ако не гласуваме тази мярка и ние я гласувахме". Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на наложеното от президента Румен Радев вето върху част от текстовете в Закона за извънредното положение.

Министър-председателят припомни, че преди броени дни представители на всички институции и партии са се "съгласили с това, че мерките, които влиза българското правителство са най-добрите и навременни в цяла Европа".

„Първата ни задача е да защитим живота на хората. Който се заиграе със страховете им, губи. С новия закон се готвим за най-тежкото. Дай Боже, да се размине”, заяви Борисов. 

Той бе категоричен, че правителството няма да допусне да се стигне до намаляване на пенсиите.

Премиерът обясни още, че единственото, за което евентуално ще се използва армията, е да върши работата на полицаи и пожарникари, в случай че техният състав временно намалее.

"Най-лесно е да отворим резервите на държавата. Но никой не знае колко дълго ще продължи кризата. Нека като видим за колко време ще е тази гадост – 1-2-3 месеца ли ще е? Тогава ще извадим пари за засегнатите", поясни Борисов.

Той коментира и темата с лекарствата, за които се смята, че помагат при лечението на заразени с коронавирус. И бе категоричен, че държавата прави всичко възможно да се сдобием със субстанциите. Когато това стане, големите ни фармацевтични компании имат говотвност да започнат производство. 

"През криза се минава с лишения, мобилизация и единство. Затова ме боли, когато сме разделени", каза още министър-председателят. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK