След "Пирогов": Преустановяват всички планови операции в столичните болници

Снимка: Infomreja.bg

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ

Временни противоепидемични мерки се въвеждат със заповед на директора на РЗИ на територията на София, считано от 08 март.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове на територията на София-град, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията,  дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност. 

Временните противоепидемични мерки, определени с днешната заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на София-град. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK