Ивайло Иванов: Имаме сигнали за платени участници в протестите

Снимка: Infomreja.bg

Има такава организация, добави той

Призивът на ръководството на министерството, на нас, на всички колеги, които се грижат за сигурността на гражданите е - бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията, на адреналина. Всеки има право на протест, но нека всички заедно вървим в една посока и това да става по законния начин. Полицаите, които охраняват тези протести, не са врагове, те си вършат работата. Те са там, за да се грижат за Вашата сигурност. Всички други обвинения, които се отправят към тях, са безпочвени, полицаите не са отдушник на емоции, те не се намесват безпричинно, коментира главният секретар на МВР.

Не може полицаите да оставят българските институции без охрана, не може да оставим да има погроми и безнаказано да се извършват престъпления. Това не е демократично и не се допуска в нито една страна по света. България е страна на ЕС, правова държава. Той обясни, че самите протестиращи са сигнализирали в полицията за провокатори, както и че има хора, които не искат да са сред тях и те сами ги извеждат.

Главен комисар Иванов отново призова – Бъдете отговорни, нека не превръщаме полицаите в отдушник на агресията на протестиращите. Той сподели, че се очакват провокации и тази вечер - за съжаление сигналите, които стигат до нас, не са в положителна посока. Потвърждават се всички информации за платени участници, които имат една единствена цел.

По думите му все още не е установен метежникът, който рани с бомбичка полицай снощи. Той отказа да коментира къде се събират платените провокатори и как става плащането, защото все още не са събрани достатъчно доказателства и ще се попречи на разследването. Има такава организация, заявявам го категорично, имаме данни и информация.

Вътрешната проверка отнема време, посочи главният секретар по повод студента, който пострада в петък вечер и изрази увереност, че обективната истина по случая ще бъде установена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK