Борисов беше удостоен с почетния девети дан по таекуондо

Снимки: МС

Борисов: Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния

Министър-председателят Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо при посещението му в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON.

KUKKIWON е официалната организация, която управлява дейностите по таекуондо и допринася за глобализацията на бойното изкуство. Основана е от правителството на Република Корея през 1972 г. и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

Таекуондо става за първи път олимпийски спорт по време на лятната олимпиада в Сидни през 2000 г. като за първи път е бил демонстрационен спорт на олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Днес таекуондо е международно бойно изкуство в 203 страни и се практикува от над 80 милиона души.

По време на посещението си в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON премиерът Бойко Борисов заяви, че в тази област отношенията между България и Република Корея са изключително близки. Той припомни, че преди демокрацията този вид спорт у нас е бил забранен, а след това, за радост, много млади хора вече тренират таекуондо, България печели медали от редица първенства, а федерацията ни се справя много добре.

„Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Той отбеляза още, че това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително. „Но най-вече да не се страхуваш от нищо“, добави българският премиер след удостояването с почетния девети дан по таекуондо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK