Борисов: Ако президентът наложи вето на извънредното положение, ще умори народа

Снимка: МС

Ние обикаляме България да възстановим производства, а той излиза за 5 минути с едно листче и се прибира, коментира премиерът

Щом не харесва извънредното положение, президентът да наложи вето, ... да ги умори тези хора, това предлага той.

Така реагира премиерът Бойко Борисов в коментар на обръщението на държавния глава Румен Радев само час по-рано, в което се поиска по-бързо сваляне на ограничителните мерки, за да може икономиката на страната да се върне към нормален режим на работа. Държавният глава критикува и икономическите мерки за подпомагане на бизнеса, високите глоби за неспазване на ограниченията, репресиите и цензурата.

Борисов сравни Радев с "дърта свекърва, ама от тези злобните, дето само вървят след нас" и само критикуват. Борисов недоумява, изумен е как може да се говорят такива неща в такъв момент. Премиерът посочи, че се е чул сутринта с президента, за да му изкаже съболезнования, тъй като баща му бил починал. "Не разбирам как може в ден, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици", каза още Борисов.

Действията на държавата, въвела извънредното положение, той сравни със загрижеността на един родител за детето му, когато трябва да го води на ваксинация или на зъболекар, родителят няма избор: "И ние страдаме, но няма друг начин", обобщи той.

Премиерът изтъква още, че в парламента вече има няколко болни, били са в една стая и може да се окаже, че след седмица - две няма да можем и парламентът да съберем. Той отново повтори, че на третия ден, в който Мутафчийски му каже, че тенденцията е надолу, ще отхлаби мерките. "Дори парламентът да не го приеме, министърът на здравеопазването ще отмени всички заповеди", подчерта премиерът.

Лесно е, по думите на Бойко Борисов, да се критикува по начина, по който го прави Румен Радев: "Някой излезе, дали му листчето, прочете си го..."/ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK