Борисов: 50 лв. добавка към пенсиите до края на мандата

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви премиерът Борисов в страницата си във "Фейсбук"

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите.

Това обяви премиерът Борисов в страницата си във "Фейсбук", а поводът за публикацията му бе Международния ден на възрастните хора.

В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка, пише в статуса си Борисов.

Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото, допълва премиерът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK