Пожарните в Боровец и Пампорово остават до края на зимата

Снимки: Правителствена пресслужба

Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща днес в Министерския съвет, която се проведе по инициатива на премиера Бойко Борисов.

По думите му взето е решение, че подобни промени, дори да са обективно мотивирани, не може да се извършват в момент, в който започва активният туристически сезон в тези курорти.

Горанов уточни, че в рамките на деня ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена.

Финансовият министър обясни, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба.

Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения.

По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет, предаде БТА.

Владислав Горанов уточни, че този въпрос ще бъде обстойно обсъден след завръщането на вътрешния министър Валентин Радев от САЩ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK