Бившият депутат от ГЕРБ Веселин Давидов влиза в ръководството на АПИ

Инж. Веселин Давидов, снимка: Infomreja.bg, архив

След кадрова рокада днес в Агенция "Пътна инфраструктура" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков със своя заповед освободи от ръководството на АПИ инж. Илиана Захариева и за членове на Управителния съвет назначи инж. Веселин Давидов от сатовчанското село Кочан, който отдавна живее и работи в София, и инж. Светослав Глосов от Пловдив. 

Веселин Давидов бе депутат в 41-вото Народно събрание от ПП ГЕРБ. Той влезе в парламента като пореден в благоевградската листа на партията на Бойко Борисов, след като двамата тогавашни народни представители Атанас Камбитов и Георги Икономов спечелиха кметските избори в Благоевград и Банско и освободиха депутатските си банки.

Давидов е от малкото млади хора в Благоевградска област, които въпреки успешен "пробив" и реализация на Запад решават да се върнат в родината. Роден е в Гоце Делчев, основното си образование завършва в сатовчанското село Кочан, откъдето са родителите му. 

Дипломира се с пълно отличие в Езиковата гимназия в Смолян, профил немски с руски език. Приет е и изучава една година "Строеж на сгради и съоръжения" в УАСГ - София. Недоволен от образователната система в България, през 1999 година избира да продължи образованието в Техническия университет в Берлин и се дипломира като строителен инженер през 2006 година с две специализации - строителна икономика и пътно строителство.

Докато живее и учи в Германия, Веселин Давидов е от дейците на първото българо-немско студентско сдружение "Хъшове". Две години председателства в Берлин най-старото интернационално студенско сдружение VISTA e V. През ученическите и студенските си години подпомага в Родопите гражданското движение "Родолюбие", създадено от видния историк Бранко Давидов, който е негов чичо.

Веселин Давидов има и дългогодишна състезателна и треньорска дейност по таеуон-до към клуб "Кубер" - Смолян, НСА - София, ТУ - Берлин и др. Той е и сред учредителите на гоцеделчевския клон на Съюза на българските командоси. 

Младият инженер е работил за редица немски фирми и институции. До назначението му в парламентарната комисия по регионално развитие през август 2009 година работи в семейна фирма заедно с родителите си. Досега Веселин Давидов беше управител на Научноизследователския строителен институт – НИСИ.

Другият новоназначен от днес член в УС на АПИ – инж. Светослав Глосов, досега заемаше поста почетен председател на Камарата на строителите в България. Инж. Светослав Глосов е роден през 1955 г. в Пловдив. Възпитаник е на Икономическия техникум в Пловдив със специалност „Икономика, отчетност и планиране на промишлеността и строителството“.

През 1981 г. завършва Висшия институт за архитектура и строителство (ВИАС) – София, специалност „Промишлено и гражданско строителство“. От 2010 г. инж. Глосов е председател на КСБ. Бил е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). От октомври 2013 г. е почетен консул на Кралство Мароко в Пловдив.

 

Снимка: Gradat.bg, архив

КОМЕНТАРИ

ф10:48 - 09.01.2019
Сега Веско Давидов ще стане директор в Агенцията за пътна безопасност. Ако има нещо друго за унищожаван той е насреща. Много "кадърно" това момченце.Повлече даже шефа си г-н Гласов.
Belo Mero16:50 - 24.09.2018
Добре де, а къде е описано членуването на Веско в БСП- клуба докато беше в Берлин? (спомняш ли си веско?) Нека да прави каквото си поиска, но както изявите му в хъшове (всички знаем колко експлозивен беше) така и политическите изяви са кратки и бързо обратими...
бубо13:53 - 01.08.2017
Веселин Давидов наистина завърши ТУ Берлин и беше сред активните в Хъшове. За съжаление провинциалният му характер и възпитание го пуснаха да се носи по вълната на народната власт без дори да прилага това, което е научил в Берлин. Най-малкото при проектиране на пътищата би следвало да знае какво се прави и как. Германия е достатъчно добре уредена в инфраструктурно отношение страна, за да знае, че магистралите следва да имат отклонения към населените места, за да има по-добра мобилност. Да не говорим, че железниците, с които Веско ходеше редовно на лекции някак си липсват в БГ транспортната схема. Парите Веско не са всичко. Трябва да го знаеш. Поне родолюбец се пишеше в Германия.
ja16:09 - 27.06.2017
Той за една година в НИСИ смени три секретарки.С две думи много кадърна КАЛИНКА

FACEBOOK