Седмица на бащите в Първо ОУ – Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ

Провеждат се вълнуващи, интересни и полезни срещи

За поредна година в Първо основно училище – Гоце Делчев, тече една особена седмица – Седмицата на бащата. Сега тя се провежда под мотото: „Животът е много по-весел, когато споделяш книга със своето дете“. Бащи  гостуват на паралелките, разговарят с децата, четат, споделят…

Момичетата и момчетата от 2.б клас изпитаха истинско удоволствие от срещата с бащата на своя съученик Боян – Любен Вакареев, който им разказа за спецификата на своята професия – пожарникар. С голямо любопитство те разгледаха предмети, използвани от огнеборците в тяхната работа.

Интересни бяха срещите и на четвъртокласниците.  С тези от „б“ клас се срещна народният представител Богдан Боцев. Със съучениците на сина си Димитър той разговаря за любими приказни герои, а след това им прочете стихотворението, което най-силно го впечатлява, - Вазовата ода „Опълченците на Шипка“. Срещата премина под надслов: „Истинският мъж не обича да говори празни приказки“.

Трима бащи – Димитър Ташев, Димитър Христов и Стоян Вълков, направиха жест към децата от 4.г клас, като им осигуриха посещение на Института за история на българската емиграция в Северна Америка „ Илия Тодоров Гаджев“. Децата имаха възможност да разгледат ценни издания, включително буквар и читанка, отпечатани през 1931 година.

В Седмицата на бащите много активно участие взе и една майка – мама Анна. Децата от 4.а клас останаха особено доволни от срещата си с нея, от приказките за Хитър Петър, които заедно прочетоха, и от вкусните кифлички, приготвени от сръчната майка специално за тях.

Учениците от 5.а клас  също изживяха неповторими емоции. При тях беше съдия Стоян Хаджиев - бащата на Георги Хаджиев, и им разказа интересни истории, свързани с работата му. Поговори им и за любимия си спорт, а накрая им подари топка за тенис.

Петокласниците от „б“ паралелка решиха да изненадат своите гости и написаха стихотворения и есета на тема: „Татко и аз“,които прочетоха пред бащите. От своя страна, Костадин Хазуров, Николай Бусаров и Георги Чепилев  запознаха децата с любопитни факти за плодовете и зеленчуците и им предоставиха вкусна и полезна плодова почерпка.

 Необичайната Седмица в Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ не е завършила. Предстоят още изненади и вълнуващи срещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK