Борислав Юруков обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат

Снимка: Infomreja.bg

Проведе се редовното заседание на Академичния съвет на ЮЗУ

На редовното заседание на Академичния съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, състояло се вчера, бяха приети промени на Вътрешните правила за развитие на академичния състав, свързани с процедурите за кадрово израстване на членовете на академичния състав. Гласувани бяха и изменения в Правилника за организация на работната заплата, свързани с отчитане натовареността в дистанционна форма на обучение.

По време на заседанието, по предложение на Правно-историческия факултет и Филологическия факултет, Академичният съвет взе решение за присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. Карл Казер от Университета в Гарц, Австрия.

Академичният съвет гласува Учебният театър към Факултета по изкуствата да запази името си и да се представя като Студентски експериментален театър „УСЕТ“. Единодушно бе взето решение репетиционната зала в Учебен корпус № 8, предоставена на Факултета по изкуствата, да носи името на проф. Венцеслав Кисьов.

След заседанието се проведе работна среща, на която присъстваха членовете на Академичния съвет, деканите на факултетите и ръководителите на катедрите в ЮЗУ „Неофит Рилски“, на която бяха  презентирани възможностите за обучение с мобилни технологии.

В началото на срещата проф. д-р Борислав Юруков обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори за ректор на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Отчитайки съвременните тенденции в развитието на дигиталните технологии и високоскоростен достъп до Интернет, ректорът проф. д-р Борислав Юруков, заедно с длъжностни лица от IT отдела на университета, представи идеята си за предоставяне на мобилно устройство с набор от приложен софтуер и с бърза мобилна Интернет връзка на всички членове на академичния състав, които са на основен трудов договор.

Таблетите, които ще получат преподавателите от Югозападния университет, ще им помогнат да изпълняват още по-качествено и надеждно служебните си задължения от всяка точка на България. Ректорът отчете, че материалното обезпечение само по себе си не е достатъчно, а трябва да се придобият нови умения и знания. За постигането на тази цел след началото на учебната година ще бъде организиран специализиран курс за повишаване на цифровите компетенции на академичния състав. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK