Борислав Цеков: Войната на клановете в ГЕРБ започна

Борислав Цеков, снимки: infomreja.bg

„Скандалът с незаконното подслушване е не просто български, той е общоевропейски, защото такова масово погазване на гражданските права, включително и на висше управленско ниво, в лицето на еврокомисаря Кристалина Георгиева, е без прецедент в Европа“. Това заяви лидерът на Движение „Модерна България“ и водач на листата в Благоевградски избирателен район – Борислав Цеков, който бе тази вечер в областния център за официалното откриване на предизборната кампания в региона.

„Свидетели сме на борба между отделните групировки вътре в самата бивша управляваща партия, които започват да си вадят кирливите ризи“, посочи Цеков в коментар на изключването на бившия земеделски министър Мирослав Найденов от партията, станало по-рано днес с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.  

Лидерът на „Модерна България“ припомни, че гражданските организации на движението са рагирали остро още през 2001 г. със специален доклад за злоупотреба от страна на МВР и специалните служби, изпратен в Брюксел, но без последствие.  

„Факт е, че правителството на ГЕРБ и МВР нарушаваха масово гражданските права чрез подслушване и многобройните инциденти с полицейско насилие. Трябва да има не само тежки политически последици, но оттук нататък с виновните за този скандал, в това число и с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, трябва да се занимава прокуратурата и да се стигне докрай и те да влязат в затвора“, категоричен бе Борислав Цеков.  

По думите му през последните 23 години за реформа в МВР не може да става и дума. От „Модерна България“ настояват за разформироване на МВР в този му вид. „Министерството е изградено по „Сталински модел“, промените в годините са били само козметични. В ГДБОП има повече агенти на организираната престъпност, отколкото служители на самата дирекция“, каза още Цеков.

Според него когато един политически субект не представлява нормална партия, а сложна групировка на икономически, сенчести интереси, каквато е ГЕРБ, идва „жегата“ и започва взаимното избиване на клановете.

„Надявам се този път българските избиратели за проявят разум и ще пратят тези хора там, където им е мястото, а то не е в управлението“, подчерта още Борислав Цеков.

Предизборната кампания на Движение "Модерна България" бе открита пред ГУМ с хепънинг на атрактивната рок група на пътуващия из цяла Европа музикант Мони Германов и художника Моно Петра, син на известния български дисидент Петър Манолов.

Издигната бе и символична стена, на която хората написаха кой политик ги е излъгал и искат да бъде отзован.

"Излез от матрицата. Да сменим системата!"­ – с това послание към благоевградчани се обърнаха гражданските кандидати на "Модерна България" – водачът на листата в Благоевград  Борислав Цеков, д-р Радостина Михайлова, Димитрина Сапунджиева, Лазар Карадалиев и проф. Александър Рангелов.

В Благоевградска област и в цялата страна с успех върви подписката за референдум на Гражданска листа "Модерна България" за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и за правото на жалба пред Конституционния съд срещу закони, които нарушават гражданските права. Тя е подкрепена вече от над 160 000 души от страната.

Подписката ще приключи на 11 май. Очакванията са дотогава в нея да се включат над 200 000 българи.

 

Борислав Цеков, снимки: infomreja.bg
Борислав Цеков, снимки: infomreja.bg
Борислав Цеков, снимки: infomreja.bg
Борислав Цеков, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Au07:20 - 26.04.2013
Ау как мирише
Иванова23:24 - 25.04.2013
Ето това е един истински модерен и надежден политик, честен и достоен човек!
Боряна22:06 - 25.04.2013
Г-н Цеков, Поздравявам ви за това, че винаги сте бил критик на гербаджийската мафия. Поздравявам ви за конкретните стъпки които вие и всички хора с вас правите за да започнем смяната на системата. НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПАРТИИ. С ГРАЖДАНСКАТА ЛИСТА ЩЕ НАПРАВИМ ПРОМЯНАТА. ПОДКРЕПЯМ ВИ! ГЛАСА МИ Е ВАШ!
Ваня22:05 - 25.04.2013
Страхотно събитие, както и всички останали инициативи на Модерна България! ; )

FACEBOOK