Убиецът от "Надежда" казал на такси да кара към Благоевград

Снимка: бТВ

Вчера около 18.30 часа в полицията е получен сигнал за намерено безжизнено тяло на млада жена в апартамент на ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда“. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които установяват самоличността на жената – 23-годишна.

При огледа са открити две прострелни рани в областта на главата, установено е, че младата жена живее в апартамента с едногодишното си дете и до скоро с баща му, поясни директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. Съседи чули изстрелите. Свидетели са и на чести скандали в доскорошното семейство.

Сигналът за трагедията е подаден от майката на жертвата, която отишла на адреса, обезпокоена, че не е успяла да установи телефонна връзка с дъщеря си. Била с ключар, който помогнал да отворят вратата. 

Незабавно стартирахме мащабна полицейска акция, поясни директорът на СДВР.

По негово разпореждане е вдигнат на крак целият наличен ресурс, включително отряда „Кобра“, а целта беше установяването на заподозрян в извършването на тежкото престъпление, както и на детето.

Започна проверка на всички възможни адреси на територията на столицата, в медиите бе разпространена и снимка на мъжа.

В хода на издирвателните действия в полицията получихме сигнал от таксиметров водач, който разказа, че около 19.00 часа качил пътник със съмнително поведение, отговарящ на описанието за издирвания, водeл със себе си и малко дете, заплашил е шофьора и го принудил да спре в близост до бензиностанция. 

Първоначално му било казано да кара от „Хаджи Димитър” към „Надежда”, но след това Александров заплашил водача и му казал да се движи към Благоевград. По-късно променил решението си и поискал таксито да отиде до магазин на „Ботевградско шосе”, съобщава бТВ.

В крайна сметка Викторио Александров слязъл от колата с дъщеря си в безлюдна местност край Долни Богров. Преди това той споделил с шофьора, че планира да се самоубие, но казал за детето „ще го оставя и Вие ще го предадете на мои приятели”. В крайна сметка обаче бащата останал с малката, се казва още в бТВ.

В процеса на претърсване с кучета на обрасла с храсти и треви местност полицаите чули изстрели. Насочили се по посока на стрелбата към изоставена порутена постройка, където открили мъжът и простреляното в областта на главата дете.

На място е задържан 26-годишният мъж, съпричастен към тежкото престъпление. Незабавно са извикани екипи на Спешна помощ. Детето е откарано в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарския екип, малко по-късно е починало. Мъжът е с леки наранявания - драскотина на главата, оставен е за лечение без опасност за живота. 

По случая е образувано досъдебно производство, поясни ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

По думите й ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще му бъда взета най-тежката мярка за неотклонение.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK