Борецът Даниел Александров гостува на кмета на Дупница, обсъдиха развитието на спорта в града

Снимки: Община Дупница

Един от най-добрите състезатели по борба на България и в света Даниел Александров гостува днес на кмета на Дупница инж. Методи Чимев.

Дупничанинът спечели само преди седмица за втори път в своята кариера пояса от турнира с ранг на Световно първенство "Дан Колов и Никола Петров".

Класикът ни стана шампион при 77-килограмовите на турнира, който се проведе в Русе.

"Нямаше как да не се прибера до Дупница и да не се видя с кмета, с който сме приятели от години и е направил за спорта много", каза Александров.

Той спечели пояса и преди 4 години, а на церемонията по връчване наградите "Спортист на Дупница" за 2018 година, където бе почетен гост, дари първия си колан за спортния музей на града, който ще бъде във фоайето на спортната зала.

"От 4-5 месеца съм на специален режим, за да бъда в тази категория. Утре заминавам с националния отбор на лагер в Грузия, а след това продължаваме подготовката за европейското първенство в България. Целта ми е да продължа с успешното си представяне от началото на годината и отново да бъда на почетната стълбица. Голяма цел е да спечеля квота за Олимпиадата догодина. Може би моята категория е най-силна, защото в нея има 13 световни шампиони, няколко европейски и олимпийски, които продължават да излизат на тепиха. Но аз ще дам всичко от себе си, за да бъда на Олимпиадата, макар да е много голяма конкуренцията", коментира Александров, който показа медала си и колана.

Той не скри, че ще бъде много щастлив, ако един от лагерите през лятото се проведе именно в Дупница.

"Коментирахме с г-н Чимев тази тема, защото условията са перфектни в Дупница, но това зависи от федерацията и треньорите. Лично аз се надявам един от лагерите да бъде тук, с участието и на други отбори от чужбина, което ще бъде много добре във всички аспекти", допълни борецът.

"Дани е невероятно момче, което е показало и доказало как с тренировки, усърдна работа и желание може да се постигат успехи. Такива като него и Кирчо Милов са примери за децата ни. Обсъдихме и темата за развитието на борбата в Дупница и се надявам много скоро да има развитие по този въпрос, защото набелязахме някои конкретни действия. Да имаш двама борци на световно ниво като Дани и Кирчо и да не го използваме това за по-сериозно развитие на този спорт в града е грехота", заключи инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK