Община Благоевград е одобрена по 6 нови европроекта

Снимка: Infomreja.bg

Община Благоевград има подадени нови шест европроекта за 6 месеца

Шест нови европроекта с привлечено финансиране за над 4 млн. лв са подадени от Община Благоевград и одобрени по финансиращи програми в последните шест месеца, съобщават от пресцентъра на Общината.
 
На 26 май Община Благоевград подписа договор с Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ 2014 -2020 г за подобряване на енергийна ефективност в сградата на отдел „Държавен архив“.
 
Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 438 975,97 лв. е по проект „Въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в сграда на отдел „Държавен архив” – Благоевград, дирекция „Регионален държавен архив” – София в Държавна агенция „Архиви”. Срокът за изпълнение е 12 месеца.
 
В проекта са предвидени енергоспестяващи мерки - обновяване на фасадите, подмяна на дограмата, ремонт на общите части и санитарните помещения, подмяна на отоплителната инсталация, както и изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.
 
Кметът инж. Румен Томов обяви, че с реализацията на проекта ще се постигне не само намаляване на енергийното потребление, но и подобряване на визията на сграда, която е разположена в централната градска част.
 
Община Благоевград има подадени нови шест европроекта за периода от 11.11.2019 г.- 26.05.2020 г. , общата стойност е 4 360 542,25 лв. Сред сключените договори е и целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.“. Предстои подписване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3. Проектът за рехабилтация и модернизация на системите за външно осветление на квартали в Благоевград и шест села на стойност около 600 000 лв. все още е в оценка.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK