Болницата в Сандански с ново оборудване

снимки: Община Сандански

От близо месец в МБАЛ "Св. Врач" в Сандански вече има 7 нови апарата за хемодиализа, един кардиограф в Акушеро-гинекологичното отделение, в микробиологичната лаборатория се използват също два нови уреда за изследвания, а реанимацията е снабдена с транспортен респиратор.

Медицинското оборудване е в рамките на спечеления от Община Сандански проект „Обновяване и оборудване на МБАЛ „Свети Врач” Сандански” по Оперативна програма „Регионално развитие „ 2007-2013 г. Проектът е на обща стойност почти 4 млн. лв., като до момента в болницата е доставена голяма част от предвидената апаратура. 

Нови кардиомонитори, общо 12 на брой, са осигурени за реанимацията, операционната, кардиологията, детското, хирургията, травматологията и отделението по хемодиализа. Болницата разполага и с пет нови ЕКГ апарата за по-добра диагностика на сърдечните заболявания.

В отделението по образна диагностика, което бе изцяло ремонтирано в момента се монтират два нови рентгенови апарата и един мамографски апарат. До края на лятото отделението ще бъде снабдено с компютърен томограф , многофункционален ехограф, анестезиологични апарати, кувьоз и др.

Успешното изпълнение на този проект от община Сандански гарантира качествената грижа за жителите на региона, като МБАЛ „Свети Врач” за пореден път доказва, че заслужава шестата си позиция сред общинските болнични заведения в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK