Болен мъж от село Илинден тормози хората. Лекар му дал 2 лева да се почерпи

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на хаджидимовското село Илинден, Любен Воденов, днес по обяд, по настояване на местни жители извикал Спешна помощ в селото. Искал да осигури лечение на самотен мъж, който преди месец бил изписан от психодиспансера в Хърсово, но поради това, че не пиел лекарствата си, станал агресивен и тормозел местните жители, разказаха пред ИНФОМРЕЖА живеещи в Илинден хора.

Какво било учудването на хората от селото, когато спешният доктор вместо да прегледа и вземе мерки за изпадналия в психична криза-Никола Бунов на 56 години от същото село. Лекарят го обявил за психично здрав и му дал 2 лева, за да се почерпи.  

От докторската постъпка хората в Илинден са възмутени, защото те признават, че Бунов имал нужда от лечение, но такова не му било предоставено.

„Той е в психична криза, от както се е върнал от Хърсово, денонощно чука по вратите и прозорците на хората от селото, влиза по къщите, дори има случаи и на извършени от него дребни, но все пак кражби. Ние го познаваме и знаем, че е болен и самотен и няма кой да се грижи за него и му даваме, когато можем, и храна, и дрехи, но с всеки изминал ден става все по агресивен. Започнахме да се заключваме, а възрастните хора, които преобладават в Илинден, особено бабите, плачат като го чуят да тропа посред нощ по прозорците и се страховат. Не смеем забележка да му направим и така цялото село е обречено на стрес и тормоз от един болен човек, който има нужда от психична лекарска помощ, а не от 2 лева, които му е дал докторът, ние също му даваме, но не сме доктори и не можем да му помогнем“, коментираха възмутени жители.

Хората от Илинден коментираха още, че по принцип Никола Бунов не бил опасен. Обикалял селото и занимавал хората с негови фантазии. Бил е самотник, живеел в стара къща, която всеки момент можела да се срути върху него. Печката си палел с каквото намери и в това състояние, в което е изпаднал, било твърде възможно и пожар да предизвика.

„Загрижени сме всички, той е все още млад мъж и затова помолихме кмета да извика лекар, за да се вземат мерки за здравето му, но усилията и съпричастността ни се оказаха напразни и мисия невъзможна“, разказаха от селото. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK