Болен адвокат блокира делото за конфискация на имуществото на Галеви

Съдия Таня Костадинова, снимки: infomreja.bg

Кюстендилският окръжен съд под председателството на Таня Костадинова отложи за пореден път делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев, Ангел Христов и съпругите им Емилия Галева и Радмила Дюлгерова.

Причина за провала на процеса стана отсъствието на адвокат Николай Николов, който е особен представител на Радмила Дюлгерова.

“Това е безобразие. Предните два пъти делото отново бе отложено заради адв. Николай Николов. По тази причина той ще бъде заличен от списъка като защитник на Радмила Дюлгерова. Още днес ще изпратя писмо до адвокатска колегия в Кюстендил, с което ще настоявам за назначаването на друг, така че той да има време да се подготви за следващото съдебно заседание“, каза по време на процеса съдия Костадинова.

В началото на съдебното заседание беше даден ход на делото, въпреки отсъствието на един от защитниците.

„Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, трябва да докаже факти и обстоятелства за това, че по време на престъпната дейност е натрупано въпросното състояние. Например в доклада се посочва, че Централната банка в Кипър е одобрила отпускането на 450 акции за Пламен Галев, Ангел Христов и Михаил Илиев. По-късно обаче от справка на институцията става ясно, че са отпуснати акции на чуждестранни граждани, без да се посочват техните имена “, коментира Капка Гергинова, която е особен представител на „Макс Лимитид“, една от фирмите на безследно изчезналите дупничани.

След направеното изявление обаче съдебното заседание беше прекъснато заради болничния лист на адв. Николай Николов. Следващата дата за делото е 15 септември от 13 часа.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, настоява за отнемане на 9 луксозни автомобила, имоти в Ресилово, община Сапарева баня и дялове от фирми на стойност 4 250 189 лв.

Както е известно пък Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 3-и май 2012 година, след като влезе в сила присъдата по наказателно дело, потвърдена и от последната инстанция - Върховен касационен съд. 

По време на едно от съдебните заседания по делото в Кюстендил комисията пожела те да бъдат редовно призовани, което на практика няма как да стане заради отсъствието им от страната.

 

Прокурор Владимир Мицов
Адвокат Анани Константинов
Адвокат Емил Атанасов
Съдия Таня Костадинова, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK