Бойскаути от Белгия с нови приятелства в дома за деца „Зорница“ - Благоевград

снимки: Община Благоевград

16 белгийски бойскаути на възраст от 16 до 21 години посетиха Благоевград. През 3-дневния си престой в града групата посети Дневен център за деца с увреждания “Зорница” и завърза нови приятелства там.

„Харесвам Благоевград, преди да пристигнем тук, събрахме информация за града предимно от интернет, но когато пристигнахме, бяхме впечатлени - добра инфраструктура и много топли хора“, сподели едно от момичетата.

Нейна приятелка пък не скри приятната си изненада от вниманието, с което са били обградени в Благоевград, и благодари на общинска администрация за добрата организация: „Не очаквахме нищо от страна на местното ръководство, ние сами покриваме финансовите разноски на всяко място, където отиваме, искахме просто да посетим дневния център за деца с увреждания, а за това ни бяха осигурени ръководител на комплекс за социални услуги  и преводач, страхотна организация наистина“.

Освен детски играчки, белгийските младежи подариха на децата от дома ласки и начало на едно приятелство. По време на срещатаа си с възпитаниците на дома бойскаутите обещаха да посетят отново града и новите си приятели.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK