Васил Божков: Ще направим всичко възможно "ГП Българско лято" да участва на парламентарните избори

Снимка: Васил Божков, фейсбук

Сигализира институциите заради отказ да открият банкова сметка

Искаме да ви уведомим, че въпреки трудностите и спънките, пред които непрекъснато сме изправяни, ще направим всичко възможно партия "ГП Българско лято" да участва на предстоящите избори за 47-мо Народно събрание. Това заяви от личния си профил във фейсбук бизнесменът Васил Божков.

Направеният анализ на съществуващата в страната политическа обстановка, на пречките и противозаконните действия, които непрекъснато се налагат до момента на нашата партия за нормалното ѝ функциониране и участие в избори констатира следното:

Въпреки, че партия "ГП Българско лято" е регистрирана като политически субект, съгласно действащото в Република България законодателство и в съответствие с европейското законодателство, не ни се разрешава да открием и разполагаме със собствена банкова сметка в Република България, чрез която да провеждаме нормално и законно нашата политическа дейност, както и да набираме разрешени от закона финансови средства и извършваме разплащания.

Уверяваме ви, че във връзка с това от партията са предприети необходимите законни действия пред българските институции за отстраняване на всички пречки пред партията от такъв характер. партия "ГП Българско лято" при необходимост ще се обърне за съдействие и към всички институции на ЕС, коментира още Божков..

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK