Божков: Който ме е потърсил, ме е намерил

Снимка: Васил Божков

Вижте какво написа бизнесменът във Фейсбук

Васил Божков публикува текст в профила си във Фейсбук, в който твърди, че не е бягал от България.

Текстът започва с обръщение към медиите и право на отговор от негова страна, след множество квалификации, оправени в пространството към него.

В текстове, в които споменават името ми, неизменно присъства “укриващият се бизнесмен” или “обвиняемият бизнесмен, който се укрива в Дубай”, а някои стигат дори още по-далеч, наричайки ме “беглец от правосъдието”.

Това са същите медии, които постоянно настояват, че България е или трябва да бъде правова държава по стандартите на цивилизования свят. В правовата държава всеки е невинен до доказване на противното.

Срещу мен първо бяха повдигнати обвинения, после се търсеха доказателства. Досега не са намерили нищо. Няма и как да намериш нещо, което не съществува, пише Божков.

Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече, подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен. Тенденциите и внушенията са особено опасни и добре платени, когато наближават избори. Всеки свързан с политика и медии е наясно с този факт, категоричен е бизнесменът.

Аз не съм извън България по свой избор.

Аз съм българин. И обичам България.

Има много хора, които са инвестирали в спорт повече от мен. Но не и в България.

Има много хора, които са платили повече данъци от мен. Но не и българи.

Няма нито един човек по света, който да е направил повече за опазването на културно-историческото наследство на България от мен.

Можете да ме наричате най-големият данъкоплатец, можете да ме наричате най-големият колекционер, можете да ме наричате най-големият дарител в спорта, заявява Божков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK