Трима руснаци опитали да отровят Гебрев?

Снимка: Infomreja.bg

СГП повдигна задочни обвинения на три лица

Във връзка с воденото разследване под надзора на Софийската градска прокуратура (СГП), касаещо опита за убийство на лицата Емилиян Гебрев, Христо Гебрев и В. Т. и предвид високия обществен интерес, Пресцентърът на ПРБ предоставя следната допълнителна информация:

СГП повдигна задочни обвинения на три лица – руски граждани, а именно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/.

В хода на разследването е установено, че посочените лица никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност. През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност. За обвиняемия Сергей Викторович Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За обвиняемия Сергей Вячеславович Федотов е установено, че същият е ползвал и самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали Е.А.Г. Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в гр. Москва, Русия.

Разследващите са събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев - всичките предхождащи разследвания от СГП. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK