Бойко Младенов ще играе за БК "Академик"

Бойко Младенов, снимка: Българска федерация по баскетбол

Бившият национал Бойко Младенов ще подпише договор с БК "Академик" Благоевград. Новината потвърди наставникът на студентите Петър Клечков. Младенов ще се завърне в родния си град Благоевград след повече от десетилетие отсътвие. 

Високият 213 сантиметра център е определян като един от най-големите таланти на своето поколение не само заради ръста, с който разполага, но и заради добрата оценка за своите качества, които получава предимно в чужбина. Качествата на Младенов бяха оценени дори от хърватския специалист Слободан Суботич, чието набито око "прибра" в Сплит, освен Младенов и друг български талант Деян Иванов.

Историята по-нататък е вече всеизвестна. Деян се превърна в най-прогресиращият български баскетболист за сезона в Европа, а заедно с Младенов станаха вицешампиони на Хърватия. В своята кариера Бойко Младенов е преминал през всички гарнитури на националния отбор, а сред постиженията в неговата кариера са двата сезона с екипа на Партизан (Белград, 1998-2000), трите титли на България с Лукойл Академик (2004-2007), както и камповете в Тревизо (2001) за центрове и този на НБА в Сакраменто през 2003 година, който е за свободни агенти.

С привличането на Младенов, БК Академик се очертава като явен фаворит за първото мяст в група А на родното първенството по баскетбол. Зеадно с Бойко Младенов в Академик ще играят и талантите на Левски Георги Крумов, Веско Петков  и Алекс Симеонов. Последният само преди дни стана вицешампион на света в първото по рода си световно първенство за юноши в новата дисциплина на ФИБА 3х3.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK