Бойко Борисов в Доспат: ЕС винаги намира правилните решения

Снимка: Пресцентър МС

Той посети компостираща инсталация в Барутин

"Европейският съюз винаги намира правилните решения и с Великобритания ще има споразумение. Има договор и ще продължим да работим заедно".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в новата компостираща инсталация за отпадъци в Барутин, община Доспат. Тя е изградена по Оперативната програма "Околна среда" на стойност 9,654 млн. лева, съобщиха от Министерския съвет.

Повод за думите му е вероятната сделка за търговското споразумение за Брекзит.

Премиерът Борисов изтъкна, че постигнатото споразумение между ЕС и Великобритания е изключително важно, тъй като имаме хиляди български студенти и работещи наши сънародници там, а хиляди англичани притежават имоти в България и често им се налага да пътуват.

Българският премиер заяви за преговорите по излизането на Великобритания от ЕС: "Истински поздравявам и Урсула фон дер Лайен, и Мишел Барние, нашият преговарящ от името на ЕС, както и Борис Джонсън, който направи необходимото да имаме споразумение. Това е един хубав ден за Европа като цяло"..

Новата компостираща инсталация в Барутин ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат. "Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването", каза Борисов.

За развитие на новия градски център в Доспат са дадени 4,5 млн. лева през 2019/2020 г. Той е разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

В местното училище учат 300 ученици. "Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава", заяви Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK