Бойко Борисов посети МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев

Снимка: ПИК

Обеща допълнителна материална помощ

Днес премиерът Бойко Борисов посети МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Той беше придружен от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Посрещнаха ги кметът на общината Владимир Москов, заместник – кметът Саид Иброш и управителят на болницата д-р Петър Филибев.

Обект на внимание беше новосъздаденият Център по инвазивна кардиология, за който правителството осигури 600 000 лева. Министър Ангелов обяви, че вече има разрешение за неговото ползване. Сформирани са екипите, които ще обслужват Центъра, и в най-скоро време ще бъде обявена датата, когато той ще започне работа.

Министърът изрази задоволство от специализантската програма, която вече години община Гоце Делчев изпълнява и благодарение на която млади лекари попълват кадровия потенциал на болницата. Премиерът също остана впечатлен от нея. Той откликна и на въпроса, поставен от управителя на болницата, за остарялата рентгенова апаратура в това здравно заведение и обеща да бъдат отпуснати 1,5 милиона лева за нейната подмяна.

Бойко Борисов обърна внимание и на недовършената сграда в рамките на болничния комплекс. Той постави задача да бъде обследвано нейното конструктивно състояние, въз основа на което да се изработи предложение завършването и.

Кметът на община Гоце Делчев благодари за солидната финансова помощ от страна на правителството и подари на премиера книга за патрона на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK