ДБ: Министрите на Борисов да напуснат НС или влизаме в конституционна криза

Източник: БГНЕС, архив

Според Атанас Атанасов в момента се борят две тенденции - кабинет без ГЕРБ или нови избори

В момента се борят две тенденции - кабинет без ГЕРБ или нови избори. Има рискове за държавата и при единия, и при другия вариант. Това заяви пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

Той подчерта, че подкрепата в политиката се търси, а не се носи на тепсия.

По негови думи "Демократична България" има готовност да ѝ бъде връчен мандат.

Според Атанасов е въпрос на добра политическа воля да се концентрира обществената подкрепа за партиите на протеста, за да се получи мнозинство в парламента и да се състави правителство. Той посочи, че основният въпрос, който трябва да бъде решен, е ще се състави ли правителство, или ще се отиде на нови избори.

Има и един технически въпрос за решаване - цялото правителство на Борисов без един министър са избрани за народни представители, а според Конституцията това е несъвместимо, подчерта Атанасов и допълни, че има риск при гласуване в Народното събрание решенията да бъдат атакувани пред Конституционния съд.

Той бе категоричен, че министрите трябва да напуснат Народното събрание, защото рискуваме да влезем в конституционна криза.

По негови думи е важно управлението на парите на гражданите, което е задължение на парламента, а не на премиера, както било досега.

Атанасов настоя да се изясни финансовото състояние на държавата. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK